Tentoonstelling
Archief
Verborgen geschiedenis
3 MEI 2023 — 8 MEI 2023
Nieuwmarkt
Let op! Dit event is al verstreken.
Onderbelichte verhalen over Amsterdammers met Aziatische roots tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Representatie is niet vanzelfsprekend. Wat weet jij bijvoorbeeld over de Aziatische gemeenschappen die de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam hebben meegemaakt? Wie waren zij? Wat hebben zij meegemaakt? En wat is er uiteindelijk met hen gebeurd? Doordat er relatief weinig is vastgelegd, is er een beeld ontstaan dat zij er niet waren of zich geheel afzijdig hielden. Daarom ging Pan Asian Collective op onderzoek uit.

Van jonge verzetsstrijders tot aan zelfredzame restauranthouders in de Binnen Bantammerstraat: met de tijdelijke installatie op de Nieuwmarkt belicht PAC verschillende verborgen verhalen, zodat deze weer deel uitmaken van het collectieve geheugen van de stad. Het platform zet zich onder meer in voor meer diversiteit en inclusie in verhalen door en over personen van Aziatische afkomst.

Georganiseerd door Pan Asian Collective. Mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams 4 en 5 mei Comité en de Gemeente Amsterdam.

Uitgelichte afbeelding: Foto van optocht tijdens de bevrijdingsfeesten, 8 september 1945. (Bron: De Collectie Stadsarchief Amsterdam. Vervaardiger: ANEFO)

Verborgen geschiedenis
3 MEI 2023 — 8 MEI 2023
Nieuwmarkt
Amsterdam
Georganiseerd door
Pan Asian Collective
Website by HOAX Amsterdam