Theater
Archief
Vergeten Helden
4 MEI 2023
21:00 — 22:30
De Kleine Komedie
Let op! Dit event is al verstreken.
De Tweede Wereldoorlog kende talloze verzetshelden wiens namen niet in de geschiedenisboeken te vinden zijn.

Ze kwamen uit de voormalige Nederlandse koloniën en vochten zij aan zij met Nederlandse verzetsstrijders tegen het Naziregime tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze hielpen joden om onder te duiken en moesten dat soms met hun leven bekopen. Wat ze niet kregen was erkenning en waardering. George Maduro, Evy Poetiray, Albert Wittenberg, Boy Ecury…

Voor de meeste Nederlanders onbekende namen. Niet zo bekend als Hannie Schaft, Erik Hazelhof Roelfzema of Gerrit Jan van der Veen. Anders dan bij de Nederlandse verzetshelden bleven hun daden onbekend en haalden de geschiedenisboeken niet. In deze prachtige muzikale voorstelling worden ze alsnog geëerd. Zo maakt Vergeten Helden van deze verzetsstrijders Herinnerde Helden.

Op 4 mei, na de Nationale Dodenherdeking, zie je in De Kleine Komedie een prachtige voorstelling in het kader van Theater na de Dam: Vergeten Helden. Muziek, theater en herdenking op een steenworp afstand van het Nationale Monument. En dat met een absolute sterrencast: Birgit Schuurman, Monique Klemann, Jeangu Macrooy, Sjors van der Panne en Shirma Rouse.

Thema's
Theater
Vergeten Helden
4 MEI 2023
21:00 — 22:30
De Kleine Komedie
Amstel 56
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam Kaarten: €11.50
Georganiseerd door
Amsterdamse Jeugdtheaterschool
Birgit Schuurman
Jeangu Macrooy
Monique Klemann
Shirma Rouse
Sjors van der Panne
Website by HOAX Amsterdam