Cultureel programma
Archief
UITVERKOCHT / Verhalen uit de Oost en Studio/K presenteren: Kleinkinderen van de Oost + aftertalk
5 MEI 2023
16:45
Let op! Dit event is al verstreken.
Een samenwerking tussen New Amsterdam Film Company, Verhalen uit de Oost, Studio/K, Avanti en Miko. LET OP: het programma is uitverkocht!

In de documentaire Kleinkinderen van de Oost treden Daan van Citters en Joenoes Polnaija in de voetsporen van hun grootvaders in Indonesië.

Een zoektocht die ze confronteert met een moeilijke geschiedenis. Hun beider grootvaders vochten voor Nederland tegen de Indonesische onafhankelijkheid: Daans grootvader als vrijwilliger, die van Joenoes als Molukse soldaat. Hun moedige reis dwingt hen om zichzelf een aantal moeilijke vragen te stellen: vragen over schuld, schaamte en geschiedenis.

Wat voor invloed hebben de levens van je voorouders op je, keuzes die zij maakten, gebeurtenissen die hun leven tekenden? Wat betekent het als je iets voelt, maar het niet zelf hebt meegemaakt?

Na afloop is er een aftertalk waarbij dieper wordt ingegaan op de documentaire, de betekenis ervan en hoe we deze kunnen plaatsen in het heden en de toekomst. De gasten die daarbij aanschuiven, worden binnenkort bekendgemaakt.

We sluiten het programma af met een indomaaltijd en muziek.

UITVERKOCHT / Verhalen uit de Oost en Studio/K presenteren: Kleinkinderen van de Oost + aftertalk
Georganiseerd door
Avanti
New Amsterdam Film Company
Studio/K
Verhalen uit de Oost
Website by HOAX Amsterdam