Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vier de vrijheid
5 MEI 2020
14:00 — 20:00
Plein Theater
Let op! Dit event is al verstreken.
samen met Plein Theater

PLEIN THEATER nodigt je uit om samen te eten! Zo vieren wij samen de vrijheid! Wij vinden het heel belangrijk om in deze periode iets te kunnen doen voor onze buren, bezoekers en de stad. Daarom kun je op 5 mei tussen 14:00 en 20:00 ook bij het PLEIN THEATER op het Sajetplein in Amsterdam Oost een gratis blik of warme kop soep komen halen.

Bij de Vrijheidsmaaltijdsoep kun je een postkaart meenemen waarmee we je uitnodigen om iets met ons te delen over hoe het met jou gaat in deze periode. Een ervaring, een verhaal, een idee, een gedicht, een kunstwerkje, een hart onder de riem of een vraag, alles mag! En tussen 19:00 en 20:00 vindt er een live-stream concert en dansperformance plaats vanuit het Plein Theater. Deze is live te zien op www.plein-theater.nl.

Eet en kijk je met ons mee?

Vier 5 mei met de Vrijheidsmaaltijdsoep!

Return to sender – Postkaart

Hey, how are you?

¿Hola, qué tal?

Hee fa’y go?

hei, bagaimana kabarmu?

مهلا كيف حالك؟

Bij de Vrijheidsmaaltijdsoep kun je een postkaart meenemen waarmee we je uitnodigen om iets met ons te delen over hoe het met jou gaat in deze periode. Een ervaring, een verhaal, een idee, een gedicht, een kunstwerkje, een hart onder de riem of een vraag, alles mag!

Wij vragen je om deze naar ons terug te sturen.

Wij hopen hiermee de vele gedachtes die spelen in de stad, ondanks de afstand, elkaar toch te laten ontmoeten. En jou de kans te geven om vrij te zijn om te delen wat jij wilt. De mooiste kaartjes worden, met jouw toestemming, digitaal op onze website geëxposeerd!

Wij betalen de portokosten, je hoeft hem dus alleen terug naar ons op de bus te doen. Of je levert hem weer in bij het PLEIN THEATER.

 

Op 5 mei tussen 14:00 en 20:00 kun je bij het PLEIN THEATER op het Sajetplein in Amsterdam Oost een gratis blik (3 a 4 personen) of warme kop Vrijheidsmaaltijdsoep komen halen.
Op 5 mei 2020 zouden op meer dan 100 plekken in de stad Amsterdammers aanschuiven voor een Vrijheidsmaaltijd om te vieren dat we in een vrije stad leven. Omdat we vanwege de coronamaatregelen helaas niet meer samen kunnen eten, heeft het Amsterdams 4 en 5 mei comité een mooie manier bedacht om toch samen stil te kunnen staan bij Bevrijdingsdag 2020. Wij roepen samen met hen Amsterdammers op om op 5 mei samen – aan duizenden tafels in de stad – dezelfde maaltijd te eten: de Vrijheidsmaaltijdsoep. Een cadeau aan de stad!Wij hopen dat er zoveel mogelijk Amsterdammers van de soep kunnen eten. En vinden het heel belangrijk om in deze periode iets te kunnen doen voor onze buren en bezoekers. Daarom kun je op 5 mei tussen 14:00 en 20:00 óók bij het PLEIN THEATER op het Sajetplein in Amsterdam Oost een gratis blik of warme kop soep komen halen. Eet je met ons mee?

Open closed open - a live-stream concert and dance

“Open Closed Open. Before we are born, everything is open in the universe without us. For as long as we live, everything is closed within us. And when we die, everything is open again. Open closed open. That’s all we are”
— Yehuda Amichai

Op 5 mei tussen 19:00 en 20:00 vindt er een live-stream concert en dansperformance plaats vanuit het Plein Theater. Deze is live te zien op www.plein-theater.nl.

Wij zijn Amsterdammers. Nieuwkomers. Buren. Kunstenaars.

We komen samen voor een live-stream concert en performance en dansen vanuit het Plein Theater bij jou thuis.

Wat is thuis?

 

Omsloten door vier muren, opent de pandemie van het Coronavirus de mogelijkheid voor ons om anders in deze wereld te staan; Open.

Curator: Dorit Weintal

Performance: Shiba Samavi, Manar Al Sammour, Simone Giacomini, Mohsen Jafari, Roman Zotter, Maria Mavridou, Dorit Weintal

Vier de vrijheid
5 MEI 2020
14:00 — 20:00
Plein Theater
Sajetplein 39
Amsterdam
Website by HOAX Amsterdam