Vrijheidsmaaltijd
Archief
VOL – De Lieve Buurt Vrijheidsmaaltijd in de Kromhoutwerf
5 MEI 2018
17:00 — 20:00
Kromhoutwerf
Let op! Dit event is al verstreken.

In de mooie hal van de Kromhoutwerf vieren we de vrijheid! We luisteren naar verhalen van oudere en jonge buurtbewoners, over de oorlogstijd in de buurt, over solidariteit en over de buurt nu.

Een lieve stad begint in de lieve buurt! Buren zijn de kleinste schakels waaruit de gemeenschap van de stad is opgebouwd. Aan de cohesie en gemeenschapszin in de buurt ontleent de stad zijn structuur. Dan kunnen we toch het best beginnen als buren lief te zijn voor elkaar? Dat gaat echter niet vanzelf. Kennen we onze buren wel? En wat betekent ‘lief zijn’ eigenlijk?

Samen onderzoeken we tijdens de Vrijheidsmaaltijd waarom we lief willen zijn en hoe we daar invulling aan kunnen geven. De geschiedenis en cultuur van de buurt dienen daarbij als inspiratie.

Tijdens de Vrijheidsmaaltijd en de gesprekken over het thema ‘Lieve Buurt’, begeleid door Casper Vuurmans van Vuurwerk, leer je je buren kennen onder het genot van een heerlijke maaltijd bereid door buurtgenoten.

Tussen de gangen door is er muziek van: singer-songwriter Maya Shanti, conservatorium studenten uit de buurt en zingt Maya Koldijk het buurtlied, geschreven is door Cees Koldijk.

Er worden verhalen verteld door Tineke Klinkenberg, Harm Ede Botje, Jose Aerts en Abdel.

Programma

17:00 Inloop met muziek uit de oorlogstijd

17:30 Verhalen van vroeger met verteller Martin van Tulder

18:00 Toost door Karin Spaink

18.10 Soep en 18.45 hoofdgerecht met gesprekken

19:30 Toetje en napraten met muziek

Na de maaltijd kunt u om 20.30 uur naar het concert van Roos Meijer, die verhalen uit een vluchtelingenkamp op muziek heeft gezet, en een Syrische zanger in de Oosterkerk! www.oosterkerk-amsterdam.nl

Entree: €5,00. Het is ook mogelijk een bordje te doneren!
Reserveren: Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Alulijst, Kadijksplein 7. Of via de ticketshop. Er is plaats voor 150 personen.

Let op! Deze Vrijheidsmaaltijd is volgeboekt.  

VOL – De Lieve Buurt Vrijheidsmaaltijd in de Kromhoutwerf
5 MEI 2018
17:00 — 20:00
Kromhoutwerf
Kruithuisstraat 24
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Vuurwerk
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam