Rondleiding & wandeling
Archief
VOL – Historische wandeling door de Rivierenbuurt
5 MEI 2019
10:30 — 11:45
Maasstraat
Let op! Dit event is al verstreken.
Wandel mee met deze route door het collectieve geheugen van de Rivierenbuurt. De wandeling wordt afgesloten met een feestelijke Vrijheidsbrunch.

Tijdens deze wandeling lopen we langs verschillende plaatsen en gebouwen die een bijzonder en aangrijpend verhaal vertellen. Verhalen van verzet, vervolging en onvrijheid tijdens de bezettingsjaren waardoor de Rivierenbuurt zo ingrijpend is getekend. De tramremise aan de Kromme Mijdrechtstraat, de ijssalon KOCO, de ‘Joodsche School nummer 10 en 11’, het Victorieplein en het woonhuis van Annemie Wolf aan de Churchilllaan. Verschillende sprekers vertellen hierbij een persoonlijk en indringend verhaal die samen een beeld schetsen van een gedeeld verleden dat nooit vergeten mag worden.

Sprekers o.a. Frits Barend, Salo Müller, An Huitzing en Nico Markus.

Let op: de startlocatie van deze wandeling is gewijzigd! Het beginpunt van de wandeling is de Roerstraat ter hoogte van de speeltuin (vlakbij hoek Maasstraat).

Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze wandeling omdat deze is volgeboekt.

Entree: €1,00
Aanmelden: 5mei@maasstraat.nl
Aansluitend op de wandeling kun je om 12:00 uur aanschuiven bij de bij de Vrijheidsmaaltijd. Lees hier hoe je je voor de maaltijd aan kunt melden! 
Voor vragen kun je terecht bij Sarah Oostenbrink & Mihaly Schroth, 5mei@maasstraat.nl
Thema's
Vrijheid
VOL – Historische wandeling door de Rivierenbuurt
5 MEI 2019
10:30 — 11:45
Maasstraat
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam