Vrijheidsmaaltijd
Archief
VOL – Proef de vrijheid met gedichten aan tafel en films op je bord!
5 MEI 2018
17:30 — 20:00
Amnesty Huis
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 5 mei vieren we onze vrijheid, met een feestelijk diner aan lange tafels in onze grote zaal. Een karavaan van kunstenaars trekt langs het publiek op deze avond vol klinkende taal en rinkelende glazen. Laat je onderdompelen in de verhalen van dichters en filmmakers voor wie de vrijheid niet vanzelfsprekend is. Geniet van beelden en klanken en verrassende gesprekken. Kom samen eten, drinken en proosten op de vrijheid!

Granate viert op 5 mei de vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd onder het thema ‘We komen om te verbinden.’ Granate wil met deze Vrijheidsmaaltijd een brug slaan tussen jonge en nieuwe Nederlanders.

Kader Abdolah, de gerenommeerde Perzisch-Nederlandse schrijver zal de Vrijheidsmaaltijd openen. De andere gasten van de Vrijheidsmaaltijd zijn onder andere dichters en filmmakers met een vluchtelingenachtergrond en een aantal scholieren. Dichters en filmmakers van een niet Nederlandse afkomst, met name vluchtelingen, hebben geen directe band met de Tweede Wereldoorlog, maar door hun eigen achtergrond hebben ze te maken gehad met oorlog of onderdrukking. Ook de jonge generatie Nederlanders heeft geen directe band met de Tweede Wereldoorlog en kent deze slechts uit de films en boeken of heeft de verhalen en herinneringen uit die tijd meegekregen van ouders en grootouders. Maar ze hebben wel een overeenkomst: beide genieten van de vrijheid die de strijders hebben herwonnen na de Tweede Wereldoorlog.

Granate wil graag op 5 mei 2018 de jonge en nieuwe Nederlanders op een feestelijke manier met elkaar verenigen en laten zien hoe zij de vrijheid in Nederland ervaren die ze als geschenk hebben ontvangen. We willen graag laten zien dat er een sterke, maar toch nog onbekende band is tussen deze twee groepen. Het verlangen naar vrijheid en het behouden daarvan is iets wat iedereen hier met elkaar verbindt.

En zoals Rumi zegt: ‘We komen om te verbinden en niet om uit elkaar te drijven.’

Helaas is deze Vrijheidsmaaltijd vol

Maaltijd: vegetarisch eten uit het Midden-Oosten.

VOL – Proef de vrijheid met gedichten aan tafel en films op je bord!
5 MEI 2018
17:30 — 20:00
Amnesty Huis
Keizersgracht 177
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Granate
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam