Bevrijdingsfestival
Vrij en samen in Europa
5 MEI 2024
13:00 — 18:00
Goethe-Institut
Het Goethe-Institut, DutchCulture en het Tsjechisch Centrum nodigen je uit voor een Vrijheidsmaaltijd.

Geniet van een inspirerende Bevrijdingsdag onder het motto: Vrij en samen in Europa. Op 5 mei 2024 nodigt het Goethe-Institut Amsterdam je in samenwerking met DutchCulture en het Tsjechisch Centrum uit. Een maand voor de Europese verkiezingen plaatsvinden biedt een programma vol creatieve en tot nadenken stemmende impulsen de mogelijkheid tot uitwisseling en vriendschappelijke ontmoetingen. Maak deel uit van deze Vrijheidsmaaltijd en neem deel aan een uitgebreid begeleidend programma.

Vanaf 13.00 uur ben je uitgenodigd voor een Vrijheidssoep. De Vrijheidsmaaltijd begint met een feestelijke toost. Kunstenaars, vrienden, familie, collega’s, kennissen en spontane bezoekers komen samen om te eten en te praten. Tijdens de maaltijd wisselen we van gedachten: Wat betekent vrijheid voor iedereen persoonlijk? En hoe kunnen we deze vrijheid als gemeenschap in Europa vormgeven? Samen nadenken en elkaar inspireren tot creatieve oplossingen! Een artistieke benadering van vrijheid kan vele vormen aannemen.

Naast de Vrijheidsmaaltijd werken we samen met kunstenaar Mohamed Kteish aan een participatief kunstwerk in vorm van een Vrijheidsstad. Op het programma staat ook een performatief vioolconcert met violinist Natálie Kulina, een concert met de band Used to be New, en spoken word artiest Sahand Sahebdivani. De dag wordt afgerond met een Freedom Lounge en een dj-set van Celine Bereyakan.

  • 13:00 - 14:30: Vrijheidsmaaltijd Aanmelden verplicht. Aanmelden via: cultuur-amsterdam@goethe.de. Kindvriendelijk.
  • 14:00 - 15:00: Freedom City Kindvriendelijk.
  • 14:30 - 15:00: Concert Natálie Kulina Kindvriendelijk.
  • 15:30 - 16:30: Concert Used to be New & Sahand Sahebdivani Kindvriendelijk.
  • 16:30 - 18:00: Freedome Lounge met Celine Bereyakan Kindvriendelijk.
Vrij en samen in Europa
5 MEI 2024
13:00 — 18:00
Goethe-Institut
Herengracht 470
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
DutchCulture
Goethe-Institut Niederlande
Tsjechisch Centrum
Telefoon: 31205312908
Website by HOAX Amsterdam