Film
Archief
Joshua: Teenager vs. Superpower
5 MEI 2018
18:00 — 22:30
Cinetol
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 5 mei brengen we het beste van de Bildung Academie, Movies that Matter en Cinetol bij elkaar: inspirerende sprekers, een bijzondere gezamenlijke maaltijd, verdiepende gesprekken, Bildung oefeningen, de aangrijpende documentaire ‘Joshua: Teenager vs. Superpower’ en een gezellige borrel om na te praten.

Samen vieren we onze vrijheid! Ben jij er bij? Lees verder voor meer info over het programma en tickets.

Vrijheidsmaaltijd & Bildung

Bij mooi weer eten we in de zon op het terras. Voor de gezamenlijke maaltijd vragen we je zelf eten mee te nemen, om te delen met anderen. Je lievelings bijvoorbeeld! Want delen is fijn. En vrijheid, blijheid!

Bevrijdingsdag vormt de basis voor verdiepende gesprekken. Op 5 mei vieren we dat we in 1945 bevrijd zijn. Maar hoe vrij zijn we eigenlijk in Nederland en Amsterdam? Kun je zijn wie je wil zijn? Rond de gezamenlijke maaltijd creëren we de ruimte om hierover met elkaar in gesprek te gaan, aan de hand van verschillende Bildung werkvormen. Omdat we geloven in bewustwording en maatschappelijk verantwoordelijkheidsbesef!

Over de film

Joshua: Teenager vs. Superpower van Joe Piscatella (VS 2016, 78 min.) is een inspirerende documentaire over een groep tieners uit Hongkong die het opnemen tegen communistisch China tijdens de ‘Paraplu-revolutie’ in 2014. Een reeks massale pro-democratische demonstraties, tegen de inmenging van de centrale overheid in Peking in het bestuur van Hongkong. Uit vrees voor bedreiging van de Hongkongse burgerrechten en politieke vrijheden. De 17-jarige scholier en activist Joshua Wong uit Hongkong was een van de leiders van deze ongekende volksopstand.
Meer info over deze Movies That Matter film en over Joshua vind je hier.

Entree: €5,00 + neem je lievelingseten mee (om te delen).
Reserveren: Reserveer hier jouw plek. We hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Deze Vrijheidsmaaltijd is een samenwerking van Bildung Academie, Movies that Matter en Cinetol.

Movies that Matter, een initiatief van Amnesty International, opent ogen voor mensenrechten door het vertonen van speelfilms en documentaires, gecombineerd met debatten, talkshows, interviews met nationale en internationale gasten.

De Bildung Academie is een opleiding voor én door studenten waarin je door vooraanstaande hoogleraren en deskundigen wordt opgeleid om je eigen plek te vinden in de huidige maatschappij.

Cinetol is een broedplaats voor creatieven, podium voor muziek, film en andere kunstvormen, een plek voor bijeenkomsten en evenementen en onderin het gebouw zit ons eetcafé: de Tolbar.

Joshua: Teenager vs. Superpower
5 MEI 2018
18:00 — 22:30
Cinetol
Tolstraat 182
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Bildung Academie
Cinetol
Movies that Matter
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam