Lezing & debat
Archief
Vrijheidscollege Lale Gül
5 MEI 2022
13:30 — 14:30
CREA
Let op! Dit event is al verstreken.
Schrijfster Lale Gül vertelt haar verhaal bij CREA. Toegang is gratis!

Lale Gül (1997) is schrijver en debuteerde in 2021 op drieëntwintigjarige leeftijd met de bestseller Ik ga leven. Haar vrijheidscollege gaat over de vrijheid van het individu ten opzichte van het collectief.

In haar autobiografische roman beschrijft ze haar worsteling met de verwachtingen die haar streng islamitische ouders en omgeving van haar hebben, en waar ze zich steeds meer aan onttrekt. Als jonge, hoogopgeleide, rebelse jonge vrouw past ze niet meer in het plaatje van haar ouders, wat leidt tot conflicten. Momenteel werkt ze aan haar tweede boek en is ze columnist bij o.a. het Parool. Onlangs riep EW (Elsevier Weekblad) haar uit de Nederlander van het jaar.

“Als vrijheid beknot wordt door de verwachtingen die ouders van je hebben, die gebaseerd zijn op strenge religieuze normen en waarin mannen en vrouwen structureel anders behandelen, dan heb je geen vrijheid om jezelf te zijn en te ontwikkelen. Dus moest ik afscheid nemen van die ouderlijke omgeving. En dat is moeilijk, maar ook een opluchting”.

Vrijheidscollege Lale Gül
5 MEI 2022
13:30 — 14:30
CREA
Nieuwe Achtergracht 170
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Website by HOAX Amsterdam