Lezing & debat
Archief
Vrijheidscollege door Lisa Weeda
5 MEI 2023
12:00 — 13:00
Tolhuistuin
Let op! Dit event is al verstreken.
Lisa Weeda is een Nederlands Oekraïense schrijfster en literair programmamaker.

Lisa Weeda (1989) is een Nederlands-Oekraïense schrijfster en literair programmamaker. Daarnaast is ze bekend als scenarist, audiofan en virtual reality-regisseur. In 2022 werd ze uitgeroepen tot literair talent door de Volkskrant voor haar boek ALEKSANDRA. Tijdens haar Vrijheidscollege gaat Lisa in op de gevolgen en invloeden die de oorlog in Oekraïne en de daarbij horende propaganda hebben op haar eigen familie. Zij wonen in Rusland, Kazachstan, en Oekraïne. Ze krijgen allemaal andere informatie en verhalen en weten daardoor soms niet wie ze kunnen vertrouwen. Weeda vertelt het verhaal over een familie die verscheurd wordt.

Eerder nam Weeda deel aan het Slow Writing Lab van het Letterenfonds en aan de Parijs-residentie van deBuren. Ze werd tijdens het IDFA 2019 genomineerd voor een award in de categorie IDFA DocLab competition for Immersive Non-Fiction. Het land van haargrootmoeder, Oekraïne, staat vaak centraal in haar werk.

Het Vrijheidscollege vindt plaats in de Zonzij van de Tolhuistuin. Het college is gratis toegankelijk, maar je moet je wel aanmelden via deze link.

Vrijheidscollege door Lisa Weeda
5 MEI 2023
12:00 — 13:00
Tolhuistuin
Tolhuisweg 3
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Website by HOAX Amsterdam