Bevrijdingsfestival
Archief
Vrijheidsfestival Open Podium
5 MEI 2022
15:00
Cinetol
Let op! Dit event is al verstreken.
Een vrijheidsfestival en open podium ter eren van inloophuis Makom.

Op Bevrijdingsdag 5 mei wordt er in de Diamantbuurt een Vrijheidsfestival georganiseerd. Hierbij wordt gefocust op het werk van Inloophuis Makom. In samenwerking met CC Cinetol/Tolbar zamelt de organisatie geld in voor deze stichting.

Makom is begin jaren negentig opgericht. Een groep gedreven vrijwilligers creëerde voor daklozen een veilige plek in het wijkgebouw van de Oranjekerk. Een paar jaar geleden is Makom bij De Regenboog Groep gekomen.

De Makomband -onderdeel van de kunstsuite van het inloophuis- zal een spetterend optreden verzorgen. Het festival start om 15.00 uur met 8 optredens van buurtmuzikanten en vindt plaats op het terras van de Tolbar in de Tolstraat. Een update van het volledige programma kunt u hier vinden.

Voor buurtbewoners wordt er een gratis maaltijd verzorgd, als vanouds door Vahap Turksman bereidt. Peter van Maaren zal met een team vrijwilligers de maaltijden uitserveren. Met, door en voor Diamantbewoners maken we er een geweldig buurtfeest van en laten we zien dat wij ons bekommeren om mensen die het minder hebben.

Het centrale thema van het festival is Vrijheid en Dakloosheid.

Daklozen kiezen niet voor een zwervend bestaan en het is geweldig dat er vrijwilligers zijn die zich bekommeren om het lot van mensen zonder een vaste woon of verblijfplaats. Wij -in Nederland, in de Diamantbuurt- leven in vrijheid. Op 4 en 5 mei staan we stil bij degenen die niet vrij zijn en op straat moeten leven om wat voor reden dan ook. In 2022 is dat helaas relevanter dan ooit.

Drijvende krachten achter dit Vrijheidsfestival zijn Maarten Heiligers en Diemer Roodenburg. Wij danken Anouschka van Fonds voor Zuid en Lars Commers van Combiwel Zuid voor hun inzet en financiële bijdrage.

Vrijheidsfestival Open Podium
5 MEI 2022
15:00
Cinetol
Tolstraat 182
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Website by HOAX Amsterdam