Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsiftar
5 MEI 2019
18:30 — 21:00
Tolhuistuin
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 5 mei valt Bevrijdingsdag samen met het begin van de Ramadan. Na zonsondergang, na een dag waarop veel moslims hebben gevast, is er de Iftar. Iftar is Arabisch voor maaltijd. Een moment om samen te komen en maaltijd met elkaar te delen. De Tolhuistuin nodigt Familie Amsterdam uit om samen te komen en deze twee maaltijden, de Vrijheidsmaaltijd en de iftar, met elkaar te verbinden. Om eten met elkaar te delen en kennis met elkaar te maken.

Het thema van de Vrijheidsmaaltijd 2019 is Familie Amsterdam. Op 5 mei worden er door heel Amsterdam Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Elke maaltijd is anders, maar de kern van de maaltijd: samenkomen om te eten en met elkaar het gesprek aan te gaan: over de geschiedenis en de toekomst van de stad.

In de stad leef je intiem samen met onbekenden.’s Ochtends poetsen we onze tanden, als het stormt liggen we samen wakker in bed. We komen elkaar de hele dag tegen: de mensen met wie je elke ochtend op de tram wacht, de kindjes die elke dag in de straat spelen, hun ouders die je in de supermarkt tegenkomt.

Amsterdam verbindt ons. Samen zijn wij de Familie Amsterdam. Wat voor familie is Amsterdam eigenlijk en wat voor familie willen we worden? Welk verleden delen we en welke toekomst zien we met elkaar? In de week na 5 mei start voor veel leden van Familie Amsterdam de Ramadan. Een periode van vasten en samenkomen. We nodigen Amsterdammers uit, moslims en niet-moslims, om op 5 mei samen aan tafel te gaan.

Tijdens deze avond worden er door spoken word artiesten persoonlijke verhalen gedeeld over vrijheid en over de Ramadan. Verhalen over hoe ouders zich voor maaltijden stonden uit te sloven en verhalen over hoe de keuken vroeger rook.

Vrijheid is delen

Neem je favoriete gerecht mee en deel. Laat je tafelgenoten proeven van je lieveling gerecht en deel een stukje van jouw cultuur en gewoontes. Wij zorgen een mooi gedekte tafel en de basis hapjes.

Kookboek met familierecepten

Neem je familierecept mee en het recept wordt gepubliceerd in het kookboek dat de A’DAM Toren ter ere van de Vrijheidsmaaltijd uitbrengt. Een kookboek vol recepten van de Familie Amsterdam,

Aanmelden

Deelname is gratis, maar meld je wel even aan: dan houden wij je op de hoogte en zetten we een bordje voor je klaar. Aanmelden via: https://goo.gl/forms/9AFdyVqrpimjc5hz

Locatie

Tuin, Tolhuisweg 3, 1031 CL

Inloop 18:30
Programma 19:00
Aanvang diner 19:30

Thema's
Iftar
Ramadan
Vrijheidsiftar
5 MEI 2019
18:30 — 21:00
Tolhuistuin
Tolhuisweg 3
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Tolhuistuin
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam