Vrijheidsmaaltijd in de Literaire Salon van Boekhandel Jimmink

Vrijheidsmaaltijd
Archief
5 MEI 2024
20:00 — 23:00
Let op! Dit event is al verstreken.
Oekraïense vrouwen koken deze bijzondere Vrijheidsmaaltijd in het teken van arts en weldoener Janusz Korczak.

Aan de eettafel ontstaan vaak de mooiste gesprekken. Wat is er nou fijner dan een goed gesprek voeren na een
lekkere maaltijd? Leer elkaar beter kennen door het te hebben over vrijheid en onvrijheid bij de Vrijheidsmaaltijd in de Literaire Salon bij Boekhandel Jimmink.

LITERAIRE SALON BOEKHANDEL JIMMINK
WAALSTRAAT 45 HS (om de hoek bij de boekhandel)
SALON OPEN 19.00 uur
AANVANG 20.00 – 23.00 uur

De Vrijheidslunch wordt bereid door dames uit Oekraïne. Het aantal zitplaatsen is beperkt. Graag zo spoedig mogelijk reserveren. Op 5 mei worden overal in Nederland een Vrijheidsmaaltijd georganiseerd. Aan de eettafel leren we elkaar beter kennen.

Tijdens de maaltijd zal Gert-Jan Jimmink namens de Janusz Korczak Stichting vertellen over het project van Boekhandel Jimmink en de stichting van het adopteren van een Weeshuis in Kiev. Wat maakte zijn leven zo bijzonder en waarom zijn er op dit moment overal in en buiten Europa verenigingen die het gedachtengoed van deze arts-opvoeder willen uitdragen? Janusz Korczak bood tot het einde in het Ghetto van Warschau (1942) aan 200 kinderen een beschermde plek.

Nu is het onze beurt! In Oekraïne vangt de Korczak Stichting kinderen uit het oorlogsgebied op en geeft hen een veilige plek. De situatie in Oekraïne is op dit moment méér dan levensbedreigend. Er is een groot gebrek aan voeding, kleding en medicijnen. Wij adopteerden een weeshuis in Kiev en geven daar direct hulp. We helpen onder meer gehandicapte kinderen die niet weg kunnen uit Kiev. De Janusz Korczak Stichting en Boekhandel Jimmink kunnen nu hier en in Kiev hulp bieden. Middelen en geld komen direct op de goede plek terecht.

Reserveer hier je plekje bij de Vrijheidsmaaltijd en geef aan met hoeveel mensen je wilt deelnemen.

4 5 MEI COMITE
Vrijheidsmaaltijd in de Literaire Salon van Boekhandel Jimmink
5 MEI 2024
20:00 — 23:00
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Boekhandel Jimmink
Telefoon: 0206791244
Website by HOAX Amsterdam