Concert
Archief
Vrijheidsmaaltijd Buiksloterkerk
5 MEI 2023
10:00 — 16:00
Buiksloterkerk
Let op! Dit event is al verstreken.
Een Eritrese koffieceremonie, verhalentafels, fotoboeken van Noord in 1945, vredesduifjes vouwen en nog meer.

Bevrijdingsdag wordt in 2023 in de Buiksloterkerk in Amsterdam Noord gevierd met een afwisselend programma rond een gezamenlijke maaltijd in samenwerking met Dock, Huis van de Wijk, OBA, Warm Welkom in Noord, Historisch Centrum Amsterdam Noord, Diaconie Noord (De Ark) en Stichting Sham.

Het belooft een mooie dag te worden, te beginnen met een vredeslied voor de deur van de kerk, waarbij iedereen kan meezingen om daarna vrolijk aan te sluiten bij een optocht achter de fanfare door de buurt. Terug in de kerk is er van alles te beleven, zoals vredesduifjes vouwen en kleuren door kinderen, een filmpje met interviews met buurtbewoners over herinneringen uit bezettingstijd en oorlog, fotoboeken over 5 mei 1945 in Noord, een verhalentafel waar jong en oud ervaringen met onvrijheid en onderdrukking in heden en verleden kunnen delen. Er is muziek, een Eritrese koffieceremonie en als vanzelfsprekend een gezamenlijke maaltijd met hapjes uit alle windstreken: een wereldbuffet.

Samen eten is bij uitstek de gelegenheid om elkaar op een plezierige manier beter te leren kennen door goed te luisteren naar wat de ander denkt over vrijheid, tolerantie, en saamhorigheid en over de vraag hoe wij zelf kunnen helpen de vrede te bewaren en in vrijheid samen te leven. Uiteindelijk wil iedereen begrijpen, begrepen worden en zich veilig en geborgen weten.

Laten we er samen een mooie dag van maken!

Vrijheidsmaaltijd Buiksloterkerk
5 MEI 2023
10:00 — 16:00
Buiksloterkerk
Buiksloterkerkpad 10
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Stichting Buiksloterkerk
Telefoon: 0643170182
Website by HOAX Amsterdam