Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijd en de Living Library
5 MEI 2022
16:00 — 19:00
OBA Van der Pek
Let op! Dit event is al verstreken.
Lees mensen in plaats van boeken bij OBA Van der Pek.

In de Living Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Welke verhalen hebben mensen te vertellen over vrijheid, vrede en oorlog?

Een vluchteling, een militair, een veteraan en een transgender zitten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd enbesproken kan worden.

Durf jij het aan om je ‘vooroordeel’ te ontmoeten? De Living Library brengt mensen met elkaar in contact om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Living Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Tijdens deze speciale editie kun je in gesprek rondom het thema vrijheid, vrede en oorlog. Tijdens het gesprek eet je samen met het levende boek de vrijheidssoep, om samen de vrijheid te vieren. Er is gelegenheid voor 2 gesprekken, bij het eerste gesprek krijg je de speciale vrijheidssoep met een lekker broodje en bij het tweede gesprek zorgen we voor een dessert.

Je kunt je voor dit evenement inschrijven via onderstaande knop.

Voor meer informatie zie livinglibrary.nl.

Vrijheidsmaaltijd en de Living Library
5 MEI 2022
16:00 — 19:00
OBA Van der Pek
Gentiaanstraat 1
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Website by HOAX Amsterdam