Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijd in de Krugerkamer
5 MEI 2022
10:30 — 13:00
Krugerkamer
Let op! Dit event is al verstreken.
Vrijheidsmaaltijd met verhalen uit de Transvaalbuurt en de Indische Buurt.

In samenwerking met Femke Doove en Katinka Hartman van de stichting In mijn Buurt en het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Tijdens de Vrijheidsmaaltijd worden Tonny Biesterveld en Frederika De Boer-Blom geïnterviewd door basisschoolleerlingen.

Tonny Biesterveld woonde in de Transvaalbuurt. “Ik was veel te klein, vijf jaar pas, om te begrijpen wat er aan de hand was. Ik verstopte me onder het tafelkleed. Ik snapte niet waarom mijn moeder huilde, maar ik voelde wel dat er iets ergs aan de hand was.”

Frederica Blom – de Boer verhuisde tijdens de oorlog naar de Indische Buurt. “Er werd geschoten en de kogels vlogen om mijn oren. Een rijwielhandelaar haalde mij naar binnen. Ik was zo bang; ik was nog zo klein. Van angst had ik in mijn broek geplast.”

In het kader van het onderwijsproject ‘Oorlog in mijn buurt’ interviewen basisschoolleerlingen ouderen die in Amsterdam-Oost de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Als erfgoeddragers beloven deze leerlingen de verhalen door te vertellen. De Vrijheidsmaaltijd begint met een kop koffie of thee en joodse lekkernijen als boterkoek. Na afloop kunnen de deelnemers met een kop soep en huisgebakken challes napraten. De toegang is gratis (excl. consumpties). Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveer daarom een plaats via: info@krugerkamer.nl of 020-22 12 817.

Vrijheidsmaaltijd in de Krugerkamer
5 MEI 2022
10:30 — 13:00
Krugerkamer
Krugerplein 17
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Website by HOAX Amsterdam