Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijd in De Thomas
5 MEI 2019
16:30 — 18:30
Thomaskerk
Let op! Dit event is al verstreken.
Tijdens deze Vrijheidsmaaltijd in de schitterende kerkzaal van de Thomaskerk zal schrijver Marja Vuijsje de maaltijd openen.

In Ons kamp, een min of meer joodse geschiedenis beschrijft Marja Vuijsje aan de hand van de lotgevallen van haar vader – die Auschwitz overleefde – en de rest van haar familie de (oorlogs)geschiedenis van joods Amsterdam. Haar volgende boek was Het rijbewijs van Nematollah. Daarin is de levensloop van een naar Nederland gevluchte Iraniër en zijn – grotendeels naar het buitenland uitgeweken – familie de rode draad voor een vertelling over de geschiedenis van Iran, met als apotheose de Iraanse Revolutie, de oorlog tussen Iran en Irak (1980-1988) en de diaspora van talloze Iraniërs.

Marja Vuijsje spreekt met ons over de mate waarin angsten en trauma’s worden doorgegeven op volgende generaties, over ouders die zwijgen of hun kinderen juist overvoeren met hun huiveringwekkende verhalen, en over de overlevingsdrang van slachtoffers die geen slachtoffer willen zijn. Wanneer vieren zij vrijheid?

Aansluitend wordt er soep met scheurbrood maaltijd gegeten in de hal. We heffen daar met elkaar het glas en toosten op de Vrijheid.

Entree: gratis, maar aanmelden is verplicht!
Reserveren: via thomasvrijheidsmaaltijd2019@gmail.com

Thema's
Trauma
Vrijheidsmaaltijd in De Thomas
5 MEI 2019
16:30 — 18:30
Thomaskerk
Prinses Irenestraat 36
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
De Thomaskerk
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam