Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijd in Gein
5 MEI 2019
14:15 — 17:30
Buurthuis Gein
Let op! Dit event is al verstreken.

Voor het eerst wordt in de wijk Gein, Amsterdam Zuidoost, een Vrijheidsmaaltijd georganiseerd. Bijzonder is dat straatnamen naar verzetsstrijders zijn genoemd maar dat tegelijkertijd het begrip ‘vrijheid’ voor de diverse bewonersgroepen verschillende betekenissen heeft. Daarover gaan we met elkaar in gesprek.

Vrijheid heeft meerdere betekenissen. Voor de een “geen oorlog en angst meer”, voor de ander “onderwijs kunnen volgen en werk vinden”. Gein is een stadsdorp waar bewoners elkaar vaak tegenkomen, maar elkaars persoonlijke verhalen niet kennen. De Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere manier om met elkaar in gesprek te gaan over het thema Vrijheid! Wat betekent het voor bewoners met een uiteenlopende achtergrond?

Programma

De verhalen gaan over het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog (Johan Schamp, verzetsstrijder), vrijheid in Zuidoost (Tanja Jadnanansing), vlucht voor de oorlog (Syrische vluchteling), Surinaams en Antilliaans verzet (Roy Ristie), het verhaal van mijn moeder (Winnie Meyer Ricard) en herinneringen als kind (Gerritje Nuisker). De maaltijd wordt afgesloten met een bijzondere voorstelling van de Balinese dansgroep Kreaseni.

Woon je in Gein en wil je meedoen met deze bijzondere Vrijheidsmaaltijd? Meld je dan snel aan! De Vrijheidsmaaltijd vindt plaats op zondagmiddag 5 mei in Buurthuis Gein. De toegang is gratis maar aanmelden is nodig omdat de ruimte beperkt is. Voor kinderen is er een aparte ruimte; ouders blijven wel verantwoordelijk voor hun kinderen.

De Vrijheidsmaaltijd begint om 14.30 uur en duurt tot 17.30 uur. Kom wel op tijd want na het begin kun je niet meer naar binnen. In aansluiting op de verhalen zijn de hapjes ook multicultureel en gedeeltelijk vegetarisch.

Entree: gratis
Aanmelden: via e-mail vrijheidsmaaltijdgein@outlook.com o.v.v. aantal personen + namen. Via de mail krijg je meer informatie over het inhoudelijke programma. Let op: er is plek voor max. 50 personen.
Vrijheidsmaaltijd in Gein
5 MEI 2019
14:15 — 17:30
Buurthuis Gein
Wisseloord 83
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Gein
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam