Vrijheidsmaaltijd
Archief
Sta jij stil bij vrijheid?
5 MEI 2023
19:00 — 21:00
Midwest
Let op! Dit event is al verstreken.
Muziek, wandelen, spoken word, Vrijheidssoep en veel meer bij MidWest!

Bevrijdingsdag vieren we in het hele land met de Vrijheidsmaaltijd. Chef London Loy bedacht dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep, speciaal voor 5 mei. De Vrijheidsmaaltijd zorgt voor bijzondere ontmoetingen en is dé plek voor een goed gesprek over vrijheid. Dit jaar organiseren we de Vrijheidsmaaltijd speciaal voor en met jonge dromers. Zij presenteren op 5 mei hun gedachten over vrijheid. We luisteren samen naar verhalen over verzet en hoop. En vragen ons af: voelt vrijheid als dichtbij huis voor jou of is het iets van een andere tijd, een andere plaats, een ander continent? Heb jij je weleens onvrij gevoeld? Hoe vrij ben je als je gevlucht bent? En hoe vaak sta jij eigenlijk stil bij vrijheid?

Behalve soep en een goed gesprek is er spoken word van Ailen Meester, muziek van Flora Sophi en een wandeling onder begeleiding van Ben Berndsen. De avond wordt gehost door Saul Bargai. De Vrijheidsmaaltijd in MidWest wordt mede mogelijk gemaakt door MidWest, Het Jonge Dromers Collectief en Historisch Archief de Baarsjes.

Ben je een jonge dromer tussen de 18 en 28 jaar, meld je aan via: reserveren@inmidwest.nl (graag een koptelefoon of oortjes meenemen). Deelname is gratis.

Sta jij stil bij vrijheid?
5 MEI 2023
19:00 — 21:00
Midwest
Cabralstraat 1
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
MidWest
Website by HOAX Amsterdam