Cultureel programma
Archief
Vrijheidsmaaltijd in ZID Theater: Roma & Sinti Centraal
5 MEI 2024
13:00 — 15:00
ZID Theater
Let op! Dit event is al verstreken.
Jonge Europese makers met een Roma-achtergrond laten zich zien.

ZID Theater viert Bevrijdingsdag met een wervelend programma. Muziek, theater, een heerlijke Vrijheidsmaaltijd en meer. Zo zijn er verhalen en korte optredens van het internationaal Roma Ensemble. Deze korte acts geven een positieve stem aan jonge makers uit verschillende Europese landen met een Roma-achtergrond en vormen een preview voor de voorstelling ‘Ethnic Coming Out: Proud to be Roma & Sinti’ die twee dagen later het jaarlijkse internationale ExploreZ Festival opent bij ZID Theater.

In het ZID Theater komen mensen uit allerlei tradities en achtergronden samen om hun perspectieven op vrijheid te delen. Beleef bijzondere theatrale performances uit het netwerk van ZID. Het komt allemaal samen in West op 5 mei!

Tijdens het programma krijg je als bezoeker de ruimte om in gesprek te gaan met de makers en medebezoekers, en ideeën uit te wisselen over wat vrijheid voor jou betekent. Het programma is voor jong en oud, buurtbewoners en iedereen die geïnteresseerd is. Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

ZID Theater
Vrijheidsmaaltijd in ZID Theater: Roma & Sinti Centraal
5 MEI 2024
13:00 — 15:00
ZID Theater
De Roos van Dekamaweg 1
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
ZID Theater
Deelnemen
Website by HOAX Amsterdam