Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijd & jongerenvoorstelling ‘Stadsrand’
5 MEI 2019
17:30 — 20:30
Van Eesteren Museum
Let op! Dit event is al verstreken.
Het Van Eesteren Museum opent de deuren voor de buurt tijdens Theater na de Dam en de Vrijheidsmaaltijd.

Op 4 en 5 mei gedenken we de slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast vieren we de vrijheid waarin we vandaag de dag mogen leven, in heel Nederland en ook in Amsterdam Nieuw-West.

Stadsrand

De Amsterdamse Jeugdtheaterschool heeft speciaal voor deze gelegenheid een bijzondere theatervoorstelling gemaakt met jongeren uit Nieuw-West. Onder leiding van theatermaker Christiaan den Dulk hebben zij zich verdiept in de geschiedenis van Nieuw-West ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis van de korte voorstelling Stadsrand.

Voor de oorlog bestond Nieuw-West nog niet. Amsterdam lag aan de horizon. Er waren weilanden en boerderijen, slootjes en een enkele weg, tot waar de stad begon.

Vlak na de oorlog ontstond er in razend tempo een nieuwe stad. Zijn de sporen van de oorlog door al die bouwdrift uitgewist? Of ligt er nog iets verborgen in de grond waar onze huizen op rusten? In een korte wandelroute langs de Sloterplas startend bij Het Van Eesteren Museum, lopen we samen langs dat wat er was, wat er is en nooit meer zal zijn.

Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Christiaan den Dulk

Spel: jongeren uit Amsterdam Nieuw-West en daarbuiten

Productie ondersteuning: Nina Lahocsinzky (De Amsterdamse Jeugdtheaterschool)

Met dank aan: Van Eesteren Museum

Vrijheidsmaaltijd

Op 5 mei vieren we de vrijheid met de Vrijheidsmaaltijd. Heb je iets over van de vorige dag? Wil je een speciaal gerecht delen? Neem het mee. Onze bar is ook open!

Heb je de theatervoorstelling van de vorige dag gemist? Gedurende de maaltijd voeren de jongeren deze nog een keer op!

Programma

4 mei

20.30 – 21.15 uur: Theater na de Dam: ‘Stadsrand’ door de Amsterdamse Jeugdtheaterschool

5 mei

17.30 – 20.30 uur: Vrijheidsmaaltijd – Deel je favoriete gerecht! & Theatervoorstelling ‘Stadsrand’ door de Amsterdamse Jeugdtheaterschool

Locatie

Van Eesteren Museum

Toegang

Entree is gratis met ticket. Reserveer een plek voor 4 of 5 mei hier.

Wees van harte welkom met ons te eten, drinken en deze bijzondere theatervoorstelling mee te maken. Jong of oud: samen staan we stil bij en toosten we op de vrijheid!

Vrijheidsmaaltijd & jongerenvoorstelling ‘Stadsrand’
5 MEI 2019
17:30 — 20:30
Van Eesteren Museum
Noordzijde 31
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
De Amsterdamse Jeugdtheaterschool
Van Eesteren Museum
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam