Concert
Archief
Vrijheidsmaaltijd met verhalen in de voormalige kosterswoning
5 MEI 2024
18:00 — 20:30
Keizersgrachtkerk
Let op! Dit event is al verstreken.
Keizersgrachtkerk is een Huis van Verzet

Zondag 5 mei opent de Keizersgrachtkerk de deuren. Dit ‘Huis van verzet’ kan vanaf 15:15uur worden bezocht. In de kerkzaal is vanaf 16:00uur een concert van het koor Makivka. In de Tuinzaal, de voormalige kosterswoning, wordt vanaf 18.00 uur de Vrijheidsmaaltijd, hier een vegetarisch driegangenmenu, geserveerd. De gangen worden afgewisseld met verhalen waaronder dat van de koster en dominee die in WOII werden gefusilleerd.
Nadat in september 1944 de bezetter wapens van verzetsstrijders vond werden koster Van der Baan en dominee Ferwerda opgepakt. Enkele dagen later werden zij in de Kerkstraat ter hoogte van nummer 109, achter de Keizersgrachtkerk, gefusilleerd.
Elk jaar rond 4 en 5 mei wordt in de Keizersgrachtkerk de Vrijheid gevierd. Uiteraard worden daarbij dominee Ferwerda en koster Van der Baan herdacht. Al ruim tien jaar hoort daar, de Covid periode uitgezonderd, ook een Vrijheidsmaaltijd bij.
Vanaf 18:00uur wordt een vegetarisch driegangenmenu geserveerd. De gangen worden afgewisseld met verhalen waaronder dat van de koster en de dominee.
Om de kosten van de maaltijd te dekken wordt een vrijwillige bijdrage van EUR 6,50 per persoon gevraagd. Mensen die dit bedrag niet kunnen missen worden nadrukkelijk uitgenodigd om ook mee te komen eten!
Meer informatie op https://www.keizersgrachtkerk.nl/vrijheidsmaaltijd2024 of via e-mailadres hieronder.
Opgave voor de maaltijd via Vrijheidsmaaltijd@keizersgrachtkerk.nl
De Keizersgrachtkerk bevindt zich aan de Keizersgracht, tussen Leidsestraat en Spiegelstraat, op nummer 566 te Amsterdam.

Vrijheidsmaaltijd met verhalen in de voormalige kosterswoning
5 MEI 2024
18:00 — 20:30
Keizersgrachtkerk
Keizersgracht 566
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Keizersgrachtkerkgemeente
Telefoon: 0206266868
Website by HOAX Amsterdam