Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijd OBA Bijlmerplein
5 MEI 2022
19:00 — 21:00
OBA Bijlmerplein
Let op! Dit event is al verstreken.
Vier de vrijheid! Bijlmerklassiek, Mooncake en spoken word.

Vier de vrijheid met muziek van talenten van Bijlmerklassiek, spoken word optreden van Sanguilla en een lezing van Mooncake over inclusiviteit aan de keukentafel. Want, eten verbindt en de vrijheid van een ander en jezelf begint op je bord.

Tijdens het eten van de Vrijheidssoep en veganistische Surinaamse hapjes van Yemaya’s Estate en Oekraïense hapjes gaan we in gesprek over de vrijheid.

De Mooncake kookboekencollectie is te vinden in OBA Bijlmerplein en OBA Oosterdok. Het is een culinaire plattegrond van de culturele diversiteit in Amsterdam. De collectie biedt een mix van traditionele kookboeken, eet- en kookgeschiedenislessen uit verschillende culturen, sociale componenten zoals bijvoorbeeld wat bepaalde migratie van expats de laatste jaren heeft gedaan voor het culinaire landschap van Amsterdam. Als aanvullend accent bevat de collectie de pareltjes onder de interessante boeken, recepten en specifieke kennis die men zelf niet makkelijk of snel tegenkomt in het aanbod culinaire en literaire boeken.

Sanguilla Vabrie is spoken word artieste en zangeres die met haar woorden en stem het hart weet te raken.

Bijlmerklassiek brengt de jonge talenten ten gehore in denderende, feestelijke muziek.

Yemaya’s Estate viert de vrijheid met Surinaamse, veganistische lekkernijen.

Vrijheidsmaaltijd OBA Bijlmerplein
5 MEI 2022
19:00 — 21:00
OBA Bijlmerplein
Bijlmerplein 393
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Website by HOAX Amsterdam