Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijd vol verhalen
5 MEI 2018
18:00 — 20:00
Keizersgrachtkerk
Let op! Dit event is al verstreken.
In de voormalige kosterswoning van de Keizersgrachtkerk.

In de Keizersgrachtkerk is iedereen welkom om mee te eten en zijn of haar verhaal te delen. Zo zijn we in vrijheid verbonden met elkaar, met de stad, met onze verhalen en staan we in dit Huis van Verzet samen stil bij het oorlogsverleden.

In de voormalige kosterswoning, nu de Tuinzaal, van de Keizersgrachtkerk wordt stilgestaan bij verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Een van die verhalen gaat over de koster en de dominee van de kerk die door de vijand zijn gefusilleerd. Een verhaal dat samenhangt met de geschiedenis van dagblad Trouw dat dit jaar 75 jaar bestaat.

In deze verhalen zoeken we verbinding met elkaar. Hoe kunnen we met verschillende achtergronden in vrijheid samen leven? Voor ons is gezelligheid en samen eten een begin! De Keizersgrachtkerk is daarbij een prima uitvallocatie voor het Bevrijdingsdagconcert: na de maaltijd kan ook worden deelgenomen aan een korte rondleiding door het rijksmonument Keizersgrachtkerk.

Kom om 18:00 genieten van een eenvoudige, vegetarische driegangenmaaltijd. Vanaf 17:30 is de zaal en bar geopend.

Na de Vrijheidsmaaltijd presenteert om 20:00 een groep jongeren van verschillende religieuze achtergrond het verhaal van hun reis naar Auschwitz afgelopen najaar. Ondanks de verschillen tussen de deelnemers geeft zo’n reis een grote onderlinge band. Deze presentatie is tevens de start van de voorbereiding van een volgende tocht naar Auschwitz (georganiseerd door de Keizersgrachtkerk en NewConnective) waarbij wederom jongeren van verschillende achtergronden mogen deelnemen.

Entree: €5,00 (vrijwillige bijdrage)
Reserveren: via vrijheidsmaaltijd@keizersgrachtkerk.nl.

Vrijheidsmaaltijd vol verhalen
5 MEI 2018
18:00 — 20:00
Keizersgrachtkerk
Keizersgracht 566
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Keizersgrachtkerk
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam