Vrijheidsmaaltijd
Vrijheidsmaaltijd Waterschap Amstel Gooi en Vecht in de Tolhuistuin
5 MEI 2024
11:30 — 14:30
Tolhuistuin
Toegang tot water is een mensenrecht, maar wordt helaas nog steeds als oorlogswapen ingezet.

Zoals ieder jaar organiseert Waterschap Amstel Gooi en Vecht op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd. Dit jaar wordt de lunch gehouden in de Tolhuistuin in Amsterdam en staat deze in het teken van: water als wapen.

Water speelt een belangrijke rol tijdens verdediging en strijd. Zo werd vroeger met opzet land onder water gezet om een gebied te verdedigen. Of kregen mensen geen toegang tot schoon water. Deze tactieken worden ook vandaag nog steeds gebruikt tijdens oorlog en conflict.

René Ros van documentatiecentrum Stelling van Amsterdam vertelt tijdens de lunch over hoe Nederland vroeger water gebruikte om het land te verdedigen. Antoinette Hildering is wetenschappelijk docent internationaal recht en vertelt over waarom schoon water een belangrijk mensenrecht is. U ontdekt tijdens de lunch meer over de Stelling van Amsterdam en waarom schoon water en vrijheid met elkaar verbonden zijn. Ook geeft de lunch een unieke kans om andere inwoners uit het waterschap te ontmoeten.

Schuif op 5 mei aan en vier met ons de vrijheid. Deelname aan de vrijheidsmaaltijd kost niets. Er zijn 40 plaatsen beschikbaar. Als u geselecteerd bent ontvangt u van ons voor 26 april een bevestiging en praktische informatie.

Vrijheidsmaaltijd Waterschap Amstel Gooi en Vecht in de Tolhuistuin
5 MEI 2024
11:30 — 14:30
Tolhuistuin
Tolhuisweg 3
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Waterschap Amstel Gooi en Vecht
Website by HOAX Amsterdam