Rondleiding & wandeling
Archief
Vrijheidsverhalen in Slotermeer
5 MEI 2022
Plein '40 - '45
Let op! Dit event is al verstreken.
Wat betekent vrijheid voor jou? Verhalen van buurtbewoners en vroegere verzetshelden in verbinding.

Veel straten in Amsterdam Slotermeer Oost dragen de namen van verzetshelden. Mensen die streden voor onze vrijheid. Wie herinnert hen nog? En kunnen we ons voorstellen welk offer zij brachten voor de vrijheid van een ander?

Kortom, wat betekent vrijheid voor ons? Die vraag stelden wij aan een aantal bewoners van Slotermeer en we vroegen hen om daarover een verhaal te maken.

Vorig jaar namen een aantal bewoners van Amsterdam Slotermeer hun verhaal op over vrijheid, verbonden met de verhalen van de verzetshelden naar wie straten in de wijk genoemd zijn. We verbinden ze met de verhalen van al die helden die in de tweede wereldoorlog streden voor onze vrijheid. Om hen niet te vergeten, maar ook om stil te staan bij onze vrijheid. Op die manier wil initiatiefnemer Storytelling Centre in samenwerking met Eigenwijks aandacht vragen voor het belang van het vieren van Vrijheid, ook in een buurt waarin niet iedereen zich met de Tweede Wereldoorlog verbonden voelt. In verband met corona zijn de verhalen destijds opgenomen en daarom dus tijdens de wandeling digitaal te beluisteren, via een app of het scannen van een QR-code.

De verhalen worden verteld door Annemarie, Imane, Jesper, Jorine en Sara. Zij zijn begeleid in het maken van een verhaal door Fouad Lakbir en Arjen Barel.

De wandeling is fysiek en de verhalen zijn digitaal. Bij het beginpunt, in het Glazen Huis op Plein ’40- ’45, kan het publiek op 5 mei een wandelroute halen.

De route vind je hier. De verhalen duren allemaal circa tien minuten.

 

Thema's
Verhalen
Vrijheidsverhalen in Slotermeer
5 MEI 2022
Plein '40 - '45
Plein '40-'45
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Website by HOAX Amsterdam