Cultureel programma
Archief
Wat betekent thuis voor jou?
5 MEI 2024
11:00 — 16:00
Huis van de Wijk De Banne
Let op! Dit event is al verstreken.
In Banne Centrum kun je op 5 mei samen eten, buurtgenoten beter leren kennen en naar theater kijken.

Op 5 mei 2024 houdt het Huis van de Wijk in Banne Centrum (Amsterdam Noord) een Vrijheidsmaaltijd. Het thema van de dag is: Wat betekent thuis voor jou? Buurtorganisaties zorgen met veel vrijwilligers voor een fijne viering van Bevrijdingsdag, waar iedereen aan kan deelnemen: samen eten, buurtgenoten beter leren kennen, van gedachten wisselen over veiligheid, vertrouwdheid en (gast)vrijheid.

De dag start om 11 uur met wat muziek en een knutselworkshop voor kinderen. Er is historisch beeldmateriaal te zien met uitleg en nadere informatie door Historische Centrum Amsterdam Noord.

Van 12 tot 14 uur  houden we een lunch in de hal van het Huis van de Wijk. Iedereen kan aanschuiven bij de Vrijheidssoep en bij de gerechten die jongeren van Jongerenwerk Dock hebben bereid. Tijdens de maaltijd worden gesprekken gevoerd met behulp van vragenkaarten, interviews door kinderen en een gesprekleider.

Om 14 uur brengt Theatergezelschap Mime Wave Kids in de theaterzaal van het Huis van de Wijk de prachtige voorstelling ‘THUIS’ van de uit Oekraïne afkomstige Anastasiia Liubchenko. Aansluitend praten we even na over de voorstelling. Om 15.30 start een voetbalwedstrijd bij Jeugdgebouw ‘t Kofschip.

De dag wordt georganiseerd door: Huis van de Wijk de Banne, OBA de Banne, Jongeren en Buurtwerk Dock, Historisch Centrum Amsterdam Noord, Jeugdgebouw ’t Kofschip Winkeliersvereniging Banne Centrum en Stichting Buiksloterkerk.

  • 11:00 - 15:30: Workshops, vertonen beeldmateriaal, lunch, discussies, theater en voetbalwedstrijd
Wat betekent thuis voor jou?
5 MEI 2024
11:00 — 16:00
Huis van de Wijk De Banne
Bezaanjachtplein 243
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Huis van de Wijk de Banne
Jeugdgebouw 't KofschipHistorisch Centrum Amsterdam Noord
Jongeren- en Buurtwerk Dock
OBA De Banne
Winkeliersvereniging Banne Centrum en Stichting Buiksloterkerk.
Telefoon: 0643170182
Website by HOAX Amsterdam