Vrijheidsmaaltijd
Archief
Wat betekent vrijheid voor jou?
5 MEI 2023
12:00 — 13:00
Café 40
Let op! Dit event is al verstreken.
Ga met buurtgenoten in gesprek over vrijheid en onvrijheid bij café40.

Op 5 mei staan wij op Bevrijdingsdag stil bij onze Vrijheid! Deze dag willen wij graag samen met jou vieren. Op een bijzonder locatie, het oude Accijnshuis uit de zeventiende eeuw, aan de poort van de Oude Binnenstad, waar café40 is gevestigd, ben je van harte uitgenodigd om de vrijheid te vieren.

Samen met andere buurtgenoten kan je, onder het genot van een kom Vrijheidssoep, aan tafel op het mooie terras van café40, het gesprek aangaan over vrijheid en onvrijheid. Over het verleden, maar vooral ook over de huidige situatie op de wereld. Want wat betekent vrijheid voor jou? Wanneer voel jij je vrij en hoe kan je bijdragen aan de vrijheid van anderen? Om 12.30 uur zal Tieka Masfar, dichter, performer en verhalenverteller, een stuk voordragen over Vrijheid, wat vast stof op zal leveren tot een nog dieper gesprek..

Programma

12.00 Aanvang/inloop

12.10 Welkomstwoord – café40

12.15 Delen Vrijheidssoep

12.30 – 12.40 Voordracht Tieka Masfar

13.00 – 13.30 Einde

Kom jij ook samen met andere buurtgenoten onze Vrijheid vieren? De toegang is gratis, maar meld je wel op tijd aan, want er is beperkt plek! Aanmelden kan via de bijgevoegde link: Aanmelden deelname Vrijheidssoep.

Hopelijk tot dan!

Tieka Masfar

Tieka is dichter, performer, verhalenverteller en een geboren en getogen Amsterdammer. Met haar Indonesische/Filipijnse achtergrond is zij samen met haar broer “The MasfarProject’ gestart. The Masfarproject is een zoektocht naar hun roots en gedeelde geschiedenis tussen Indonesië en Nederland via verhalen en documenten van hun overgroot opa. Verder is Tieka bezig met het herschrijven en ontwikkelen van haar kinderboek Louis Paraplouis. Tieka’s werk is nu te zien in o.a. Amsterdam Museum; PODS langs tram 3 ter hoogte van Bilderdijk en De Clercqstraat; route Westcast in de Baarsjes. Online optredens oa met Shishani Sisterhood en maker van Zilveren Lamp #Ikziewatjijnietziet.

café40

Bij café40 is iedereen welkom. Het cafe biedt een divers programma voor de buurt. Café40 is sinds een paar maanden in het Accijnshuis gevestigd. De portretten en schilderijen die naar de VOC-tijd verwezen hebben zij weggehaald, om ze naar verloop van tijd de vervangen voor (zwarte) helden van nu. Op elke rekening heffen de eigenaren 40 cent accijns waarvan de opbrengsten als reparaties worden gedoneerd aan gemeenschappen die de negatieve gevolgen van onderdrukking ervaren. Momenteel worden de opbrengsten gedoneerd aan ‘MiGreat’. Een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen.

NV Zeedijk

Deze Vrijheidsmaaltijd is mede mogelijk gemaakt door NV Zeedijk. NV Zeedijk is een kleine, actieve organisatie in de wijk die panden in de Amsterdamse in de oude binnenstad koopt, waar nodig opknapt, verhuurt en beheert.  Door het vastgoedbeheer draagt NV Zeedijk bij aan een leefbare binnenstad voor Amsterdammers. Toonaangevend voor NV Zeedijk is dat zij veel aandacht heeft voor de bedrijven op de begane grond. Deze zijn immers beeldbepalend voor de straat én de buurt. Andere wezenlijke kenmerken zijn de kleinschaligheid en het werken op basis van duidelijke normen en waarden. NV Zeedijk was én is uniek in beheer, sociaal beheer.

Wat betekent vrijheid voor jou?
5 MEI 2023
12:00 — 13:00
Café 40
Oudebrugsteeg 7
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Website by HOAX Amsterdam