Concert
Archief
4 Mei van Alle Kanten
4 MEI 2023
17:45 — 18:45
Amstelkerk
Let op! Dit event is al verstreken.
Het programma ‘4 Mei van Alle Kanten’ gaat over universele menselijke waarden.

Het programma vormt een universele oproep tot strijd voor vrede en menselijke waarden, een strijd die altijd en overal nodig zal zijn, zoals de oorlog in de Oekraïne ons opnieuw duidelijk maakt. Vele componisten, dichters, verhalenvertellers, verzetsstrijders en anderen zijn ons in die oproep voorgegaan.

Op 4 mei 2022 vindt voor de zesde maal de concertlezing plaats in de prachtige Amstelkerk, in de serie: Het Wapen van Amsterdam, wat betekent het nu? Wat is heldhaftig in deze tijd? En barmhartig wereldwijd? Een concertlezing met muziek, poëzie en verhalen uit alle windrichtingen.

Programma

 • Pianist en (film)componist Laurens van Rooyen speelt samen met de jonge violiste Noor Hartzuiker onder meer het indrukwekkende thema van de film Schindler’s List. (Componist John Williams)
 • Het Surinaams Gospelkoor The Revivals uit Amsterdam o.l.v. Paul Hessen brengt liederen en Negro Spirituals over lijden van tot slaaf gemaakten, maar ook over vrijheid, hoop en verzet:
  – My only hope is you
  – Nobody knows the trouble I’ve seen
  – Nkosi Sikelel iAfrica (Zuid-Afrikaans volkslied)
  – You raise me up!
 • Syrische dudukspeler Peshmerge Morad, destijds zelf vluchteling, brengt een muzikale groet aan vluchtelingen wereldwijd.
 • Ina Brouwer leest voor uit werk van de Surinaamse verzetsman Anton de Kom.
 • Het koor Sjier Chadasj (Nieuw Lied) begeleidt Joodse feest- en gedenkdagen in de synagoge en neemt deel aan muzikale en culturele evenementen. Onder leiding van dirigente Marcela Obermeister-Shasha brengen zij vandaag de volgende liederen ten gehore:
  – Enosj (kort)
  – Adonai ma adam
  – Sjiwiti
  – Lo Amoet
  – Lechol ish jesh shem – ieder mens heeft een naam
  – Eli, Eli – Mijn God, laat nooit verdwijnen het zand en de zee, het ruisen van het water, de bliksem van de hemel, het gebed van de mens
  – Enosj (lang)

Bijzondere afsluiting, tijdig genoeg om bij de herdenking van 20.00u elders aanwezig te zijn.

Koffie, thee en frisdrank verkrijgbaar tegen betaling.

Geschikt voor alle leeftijden.

Flyer 4 mei van alle kanten 2023
4 Mei van Alle Kanten
4 MEI 2023
17:45 — 18:45
Amstelkerk
Amstelveld 10
Amsterdam
Kaarten: €10
Georganiseerd door
Amstelkerk
Het Wapen van Amsterdam
Website by HOAX Amsterdam