Bevrijdingsfestival
Archief
Bevrijdingsfestival Amsterdam | Het Vrije Westen
5 MEI 2019
11:00 — 23:00
Cultuurpark Westergasfabriek
Let op! Dit event is al verstreken.

Bevrijdingsfestival Amsterdam/Het Vrije Westen viert 5 mei in het Cultuurpark Westergasfabriek. Met optredens van o.a. Kraantje Pappie, New Cool Collective, Kuente i Tambu, Johan, Larry Gus, Scarm C Baby, Eerie Wanda en Moon Tapes.

Programma

Om 14.00 uur wordt het vuur van de festivalfakkel ontstoken door de Bevrijdingsvuurestafette lopers. Het Bevrijdingsfestival viert de vrijheid met maar liefst zeven podia in het Westerpark.

Om 5 minuten voor 5 staan we met bijna één miljoen Bevrijdingsfestivalbezoekers in heel Nederland vijf minuten stil bij onze vrijheid. Het festival is gratis en duurt van 11:00 tot 23:00 uur.

Vrijheidscolleges

In Amsterdam vinden de colleges op 5 mei plaats in het Ketelhuis op Het Vrije Westen in Cultuurpark Westergasfabriek. Gasten zijn Natascha van Weezel, Özcan Akyol en Aafke Romeijn. Moderator in het Ketelhuis is Elisabeth van den Hoogen. Kijk voor meer info over de Vrijheidscolleges, tijden en kaarten op: bit.ly/2ClfzfF

Uitgebreide informatie over het programma: www.hetvrijewesten.eu  

Ambassadeurs van de Vrijheid Kraantje Pappie op het Vrije Westen

Popartiest Kraantje Pappie leek het als puber al “gaaf om in een helikopter te zitten en vijf optredens op één dag te doen”. “Nu besef ik dat het veel meer is dan dat: ik ben een heel jaar Ambassadeur van de Vrijheid en het is een grote eer dat ik ben gekozen. Ik zou in deze functie weleens goed met mijn neus op de feiten willen worden gedrukt, de realiteit zien van wat vluchtelingen of oorlogsslachtoffers meemaken. Ik wil iets gaan zien dat ik nog niet ken en wat ik nog niet eerder ervaren heb. Als mens leer je daar van en ik hoop mijn publiek weer mijn ervaring door te kunnen geven.”

Vrienden van de vrijheid: Vfonds, Veteraneninstituut, Ministerie van Defensie, ProDemos, Het Rode Kruis, Amnesty International en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Worlds Best News.

Ieder jaar op 5 mei worden er in Nederland 14 Bevrijdingsfestivals georganiseerd. Op de festivals wordt de bevrijding en de vrijheid gevierd maar ook stilgestaan bij vrijheid en onvrijheid in de rest van de wereld. De Bevrijdingsfestivals worden gecoördineerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De komende jaren doet het Nationaal Comité een appel op iedereen om zich in te zetten voor de waarde van vrijheid. Dit doet het comité onder de noemer Geef vrijheid door. In iedere provincie, de hoofdstad Amsterdam en de Hofstad Den Haag vieren jaarlijks bijna een miljoen mensen de vrijheid. Het vfonds is de hoofdsponsor van de Bevrijdingsfestivals, lees hier meer over het vfonds.

Bevrijdingsfestival Amsterdam | Het Vrije Westen
5 MEI 2019
11:00 — 23:00
Cultuurpark Westergasfabriek
Polonceaukade 27
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Bevrijdingsfestival Amsterdam
Het Vrije Westen
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam