Theater
De brieven van Mia
3 MEI 2022
19:30
Koninklijk Theater Carré
Première van de muzikale familievoorstelling over vriendschap, oorlog en liefde.

Wanneer het Syrische meisje Laila voor een vrijwilligersproject van school moet opruimen op de zolder bij de oude Joodse meneer Isa Cohen, stuit zij op een stapel oude brieven. De brieven blijken afkomstig van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen.

Foto: Bart Grietens

Een muzikale familievoorstelling over vriendschap, oorlog en liefde. Wanneer het Syrische meisje Laila voor een vrijwilligersproject van school moet opruimen op de zolder bij de oude Joodse meneer Isa Cohen, stuit zij op een stapel oude brieven. De brieven blijken afkomstig van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Laila om het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht door het verleden naar het lot van Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd?

De Brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit twee verschillende werelden. Het is een verhaal waarin heden en verleden elkaar ontmoeten. Een verhaal over hoop en troost, over liefde en haat, over een nieuw begin na een pijnlijk geschiedenis.

De Brieven van Mia is geïnspireerd op het gelijknamige en succesvolle boek van Astrid Sy. Een productie van ROSE stories en George & Eran Producties in samenwerking met Theater Na de Dam.

Foto: Bart Grietens

Tekst: George Elias Tobal
Regie: Eran Ben-Michaël
Spelers: Peter van Heeringen, Gonca Karasu, Britte Lagcher, David Lucieer, Liza Macedo dos Santos, Milan Sekeris
Scenograaf en (concept) videobeeld: Dr. Yaron Abulafia
Kostuums: Dymph Boss
Coproductie: George & Eran Producties en ROSE stories
Fotografie en design: Curly and straight

Thema's
Theater
De brieven van Mia
3 MEI 2022
19:30
Koninklijk Theater Carré
Amstel 115 /125
Amsterdam
Onderdeel van Theater Na de Dam Kaarten: €18
Website by HOAX Amsterdam