Concert
Archief
Korenfestival ‘Zingen van verzet en bevrijding’
5 MEI 2018
14:00 — 16:30
Oude Lutherse Kerk
Let op! Dit event is al verstreken.
Raad van Kerken Amsterdam.

Zaterdagmiddag 5 mei presenteert de Raad van Kerken Amsterdam een Korenfestival in de Oude Lutherse Kerk aan het Spui. Zeven koren uit verschillende christelijke stromingen zingen liederen van verzet en bevrijding uit hun eigen repertoire.

Tijdens het Korenfestival aan het Spui treden koren op uit onder andere de orthodoxe (Russisch, Koptisch en Ethiopisch), katholieke, protestantse, oecumenische en evangelische traditie. Zij brengen zeer uiteenlopende muziek ten gehore, van Gregoriaans tot moderne Black Gospel. Tussen de optredens door studeert dirigente Wilna Wierenga met koren en publiek enkele liederen in die tijdens de afsluitende vesper ten gehore worden gebracht. Intermezzo’s met piano en saxofoon door Hans en Annet Boetje van het duo Echt(g)enoten wisselen de zang af.

“Iedereen is welkom, gelovig of niet, jong en oud”, verzekert Henk Meulink, initiatiefnemer en voorzitter van de Amsterdamse Raad van Kerken. “Het is een mooie gelegenheid om via muziek kennis te maken met de culturele en religieuze diversiteit van onze Raad en stad. Wat ons samenbindt is het thema van deze middag – verzet en bevrijding – en het daarachter liggende verlangen naar vrede.”

Thema's
Korenfestival
Korenfestival ‘Zingen van verzet en bevrijding’
5 MEI 2018
14:00 — 16:30
Oude Lutherse Kerk
Singel 411
Amsterdam
Georganiseerd door
Raad van Kerken Amsterdam
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam