Vrijheidsmaaltijd
Archief
VOL! Leidsebuurt Theaterbuurt viert de vrijheid!
5 MEI 2023
12:00 — 14:00
Kleine-Gartmanplantsoen
Let op! Dit event is al verstreken.
Op het Kleine-Gartmanplantsoen wordt een lange Vrijheidstafel gedekt voor buurtbewoners.

De ondernemers van ‘BIZ-vereniging uitgaansgebied Leidsebuurt’ nodigen je van harte uit voor een bijzondere en gezellige ontmoeting aan de eettafel. We serveren een heerlijke (gratis) Vrijheidslunch speciaal voor de buurtbewoners van de Leidsebuurt Theaterbuurt.

Stel je voor: 99 mensen aan de langste Vrijheidstafel in het centrum van Amsterdam! Midden op het plein gaan we eten en proosten in fijn gezelschap. We delen verhalen over vrijheid en onvrijheid, thema’s waar we niet dagelijks bij stilstaan. Zo leren we elkaar beter kennen. Zo vieren wij dit jaar Bevrijdingsdag in de Leidsebuurt Theaterbuurt.

We gaan samen eten om nooit te vergeten en luisteren naar het verhaal van verzetsheld Willem Arondéus, verteld door kunstenaar Sarah van Sonsbeeck. Zij ontwikkelde in samenwerking met De Balie een tijdelijk monument. Een eetbaar kunstwerk, namelijk de Willem Arondéus schuimtaart. Een Hollandse schuimtaart was het laatste wat Arondéus in 1943 wilde eten voordat hij geëxecuteerd werd en zo geschiedde: Arondéus en elf andere verzetshelden aten de nacht voor hun executie schuimtaart in het huis van bewaring.

Om deze groep te eren zet De Balie samen met de BIZ-vereniging de Willem Arondéus schuimtaart op het menu van deze feestelijke Vrijheidslunch.

Lieve buurtbewoners, schuif gezellig aan! Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je snel aan via debalie.nl. Dit kan tot uiterlijk 17 april.

VOL! Leidsebuurt Theaterbuurt viert de vrijheid!
5 MEI 2023
12:00 — 14:00
Kleine-Gartmanplantsoen
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Website by HOAX Amsterdam