Vrijheidsmaaltijd
Archief
Tuintaferelen
5 MEI 2022
14:00 — 16:00
NIAS
Let op! Dit event is al verstreken.
NIAS, VOX-POP en de Waalse Kerk organiseren een Vrijheidsmaaltijd in de gezamenlijke binnentuin.

Wat betekent vrijheid voor jou? Voor de één betekent het vrijheid van meningsuiting, voor de ander vrijheid van geloof of juist de mogelijkheid te gaan en staan waar je wil. De afgelopen jaren is vrijheid een belangrijk thema in het publieke debat, de politiek en in de wetenschap. Op donderdag 5 mei organiseren NIAS, VOX-POP en de Waalse Kerk een Vrijheidsmaaltijd in de gezamenlijke binnentuin. Speciaal voor deze dag hebben we een bijzonder programma samengesteld waarin academische vrijheid centraal staat.

Binnen de academie is vrijheid niet vanzelfsprekend. Wereldwijd worden wetenschappers belemmerd in hun werk, of het nou gaat om het onderzoeksthema, methodiek, of het überhaupt kunnen uitvoeren ervan. Wat voor invloed heeft dit op wetenschappelijke kennis? Hoe waarborg je vrijheid in een tijd waarin deze wereldwijd onder druk staat?

Tijdens de Vrijheidsmaaltijd gaan we in gesprek met activist, dichter en wetenschapper Stella Nyanzi. Nyanzi woont en werkt in Uganda en weet als geen ander hoe academische vrijheid beperkt kan worden. Er is spoken word door Iduna Paalman.

De makers van podcast Far Too Close gaan graag het gesprek met jullie aan over lastige kwesties en ongemakkelijke thema’s. Hoe plaats je academische vrijheid in een koloniaal verleden?

 

Tuintaferelen
5 MEI 2022
14:00 — 16:00
NIAS
Korte Spinhuissteeg 3
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
De Waalse Kerk
Netherlands Institute for Advanced Study
VOX-POP
Telefoon: 0202246704
Website by HOAX Amsterdam