Rondleiding & wandeling
Archief
Tussen oorlog en verzet in de Spaarndammerbuurt | Rondleiding en Vrijheidsmaaltijd
5 MEI 2019
10:30 — 14:30
Museum Het Schip
Let op! Dit event is al verstreken.

Op 5 mei organiseert Museum Het Schip een speciale Vrijheidswandeling o.l.v. Ton Heijdra over de Spaarndammerbuurt in oorlogstijd. De wandeling wordt afgesloten met een Vrijheidsmaaltijd in de lunchroom van het Museum.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding door de Spaarndammerbuurt kom je langs de vele sporen van oorlog en vrede. In de hongerwinter was er een gaarkeuken in kleuterschool de Veulens, de school die deel uitmaakt van Het Schip. Ook is er aandacht voor het zoeken naar hout in de houthaven en bij het spoor. Veel van de omheining en zelfs bielzen werden gepikt om het kacheltje mee te stoken.

Ook lopen we langs de plek waar een vliegtuig op een school is neergestort. En ken je het bevrijdingsmonument op het Zaanhof? En waarom heeft de heer Vlaar een kade gekregen die naar hem is vernoemd. En waar waren de schuilkelders?

Vrijheidsmaaltijd

De wandeling wordt om 12.30 uur afgesloten met een bezoek aan de lunchroom van Museum Het Schip. Daar wordt die dag verse Vrijheidssoep gemaakt: een goed gevulde groentesoep met alle lekkere groentes waar mensen tijdens de oorlog naar verlangden.

Entree: Een regulier ticket voor de rondleiding kost €22,75 (inclusief museumentree), de Vrijheidsmaaltijd kan optioneel worden bijbesteld tegen een meerprijs van €10,00
Reserveren: Koop je kaartje hier

De maaltijd is geschikt voor vegetariërs. Allergieën kunnen door gegeven worden via info@hetschip.nl.

Tussen oorlog en verzet in de Spaarndammerbuurt | Rondleiding en Vrijheidsmaaltijd
5 MEI 2019
10:30 — 14:30
Museum Het Schip
Oostzaanstraat 45
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Museum Het Schip
Volgeboekt
Website by HOAX Amsterdam