Vrijheidsmaaltijd
Vrijheidslunch in het Magic Circus
5 MEI 2023
12:00 — 14:00
Annie Romeinplein
Magic Circus staat stil bij de impact van de oorlog op Sinti en Roma en de circuswereld.

Vier vrijheid in de Magic Dome circustent van Magic Circus, het Nederlands Stadscircus. Tijdens deze viering is er o.a. speciale aandacht voor de impact die de Tweede Wereldoorlog had op reizigers als Sinti en Roma en de circuswereld.

Amsterdam heeft nog steeds Carré, maar in veel steden werden circusgebouwen verwoest. Circusimperiums zijn weggevaagd, ook aan Duitse zijde.

De circustent staat heel toepasselijk op het Annie Romeinplein in Stadsdeel Zuidoost. Annie Romein-Verschoor en haar man Jan Romein kregen in 1946 via hun kennis Otto Frank het toen nog onbekende dagboek van Anne Frank in handen. Dankzij een column van haar man in Het Parool werd een uitgeverij voor het dagboek gevonden. De eerste editie van ‘Het Achterhuis’ uit 1947 bevat een voorwoord van Annie Romein-Verschoor.

Wij stellen het op prijs als u zich aan wilt melden via info@magic-circus.nl, maar ook zonder aanmelding bent u welkom. Let op: uiteraard krijgen de mensen die zich aanmelden voorrang op een zitplaats en soep.

Vrijheidslunch in het Magic Circus
5 MEI 2023
12:00 — 14:00
Annie Romeinplein
Amsterdam
Onderdeel van Vrijheidsmaaltijden
Georganiseerd door
Magic Circus
Website by HOAX Amsterdam