Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijdsoep de Liveshow vanuit Pakhuis de Zwijger
5 MEI 2021
17:00 — 20:00
Amsterdam
Let op! Dit event is al verstreken.
Amsterdammers vieren 5 mei samen. Verbonden door soep, verhalen, dans, muziek en inspirerende stadgenoten.

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag met een Vrijheidsmaaltijdsoep. We kunnen niet meer in groten getale met zijn allen aan tafel, maar dat betekent niet dat we niet meer samen kunnen eten en stil kunnen staan bij Bevrijdingsdag 2021. Via de LIVECAST vanuit Pakhuis de Zwijger zijn we allemaal met elkaar verbonden. We luisteren naar verhalen, muziek en inspirerende sprekers, kijken naar dansoptredens en krijgen een kijkje in de keuken van stadsgenoten en mooie initiatieven.

Chef en schrijfster Yvette van Boven, wiens kookboeken in duizenden huishoudens op de keukentafel liggen, heeft het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep van 2021 ontwikkeld. Het recept is hier te vinden, waardoor iedereen op 5 mei kan meekoken. Maak een portie voor je buren, familie of sluit je aan bij een van de initiatieven die met de soep aan de slag gaan. Om uiteindelijk samen te eten, praten en te toosten op de vrijheid tijdens de LIVECAST vanuit Pakhuis de Zwijger.

Bekijk hier de complete line-up en de livestream op 5 mei!

Met bijdrage van het Bevrijdingsdans Festival

Het Bevrijdingsdans Festival laat met hun bijdrage vanuit Pakhuis de Zwijger en 3 iconische locaties in Amsterdam, het Anne Frank Huis, de Westerkerk en het Homomonument, een aantal bijzondere dansoptredens zien. Iedere danser of danspaar heeft op de een of andere manier een connectie met de locatie en zal vanuit zijn of haar background invulling geven aan het thema Vrijheid in relatie tot de locatie. Met o.a. Curaçaose-Nederlandse danseres Junadry Leocaría, joodse danseres Tamar Riani, Syrische danser Ahmad Chaaban, Henry Rodriguez en Edgar Sagarra Portuondo en een swingend dansoptreden van Lindy Spirit.

Vrijheidsmaaltijdsoep de Liveshow vanuit Pakhuis de Zwijger
5 MEI 2021
17:00 — 20:00
Amsterdam

Amsterdam
Website by HOAX Amsterdam