Nieuws
TV-special De Nieuwe Mens
Deze special is een initiatief van het Amsterdams 4 en 5 mei comité, en wordt gemaakt in samenwerking met Into The Great Wide Open, Theater Na de Dam en Vrijheidscolleges.
2 mei 2021 - door de redactie

Op Bevrijdingsdag 2021 presenteren we de TV-special ‘De Nieuwe Mens’; Een roadmovie door de stad artiesten en performers spreken en dichten over idealen als gelijkwaardigheid en over de veerkracht van de mens in crisistijd.

De kijker ontmoet Spinvis, Nana Adjoa, Hannah Hoekstra, Adbelkader Benali, Yung Nnelg, De Witte Kunst en Shishani. Marjolijn van Heemstra leidt de kijker bij deze roadtrip langs locaties als de A’DAM Toren, het Olympisch Stadion, de GVB-pont naar de NDSM-werf en het dak van Heesterveld Creative Community.

Première: NTR, NPO 2 Extra 20.00 uur 5 mei 2021

Met dank aan Sena Performers voor hun steun. Sena regelt de rechten van muzikanten en producenten. Zie deze website voor meer informatie.

De Nieuwe Mens is een ode aan ons eindeloze streven naar het goede. Een ode aan al onze pogingen - groot en klein - om een betere versie te worden van onszelf. De Nieuwe Mens is een reis langs mensen die zich oefenen in de kunst van het bevrijden, door een stad die naast de wonden van de Tweede Wereldoorlog ook de sporen van onze idealen kent; onze successen, mislukkingen, ons proberen.
— Marjolijn van Heemstra is reisleider van de roadmovie