Bevrijdingsfestival
Archief
Bevrijdingsdans Festival 2023
5 MEI 2023
12:00 — 21:00
Museumplein Bevrijdingsdans Festival
Let op! Dit event is al verstreken.
Vier dansend de vrijheid op het uitbundige Bevrijdingsdans Festival!

Het uitbundige Bevrijdingsdans Festival staat weer volop in het teken van dans!

Van 12 tot 21 uur de meest uiteenlopende, inspirerende dansoptredens, afgewisseld met de leukste dansworkshops. Waag een dansje met een onbekende of zet een koptelefoon op en dans rondom de Bevrijdingsboom. Dit jaar met een foto-expo van visueel verhalenverteller Dauphine van sQuare Amsterdam.

12.00 uur beginnen we met de Vrijheidsmaaltijd Dansant, de vrijheidssoep én dans. Daarna barst om 14.00 uur het festival los met enthousiaste amateur en professionele dansers die jou letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Laat je o.a. verrassen door de choreografie van Lucia Marthas Institute for Performing Arts, op het thema Heldhaftig, de eerste spreuk uit het Wapen van Amsterdam. Of het dansoptreden geïnspireerd door de Amsterdamse controversiële danseres en dansmaker Florrie Rodrigo (3 september 1893 – 11 juli 1996) van Kathrin Gramelsberger (artistiek leider bij Bühnenbiest) i.s.m. de Docentdans studenten van het AHK, ondersteund door Danstheater Aya en nog veel meer!

Kom meedansen met de Sevillanas van Coro del Campo of met Vyjayanthi Iyer en ervaar de positieve energie van Bollywood dansen. De laatste uren komt het festival helemaal in de Latin sferen met Salsa en Bachata en luiden we het festival feestelijk en dansend met elkaar uit!

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Bevrijdingsdans Festival.

Bevrijdingsdans Festival 2023
5 MEI 2023
12:00 — 21:00
Museumplein Bevrijdingsdans Festival
Paulus Potterstraat 3B
Amsterdam
Onderdeel van Bevrijdingspodia & Cultuur
Georganiseerd door
Stichting Bevrijdingsdans Festival
Website by HOAX Amsterdam