Herdenken
Archief
Herdenking Midden Noord
4 MEI 2021
Monument de Fenix
Let op! Dit event is al verstreken.

Midden Noord

Vanaf het Fenix monument op de Kamperfoelieweg hebben wij een wandeling uitgezet. U loopt door de Bloemenbuurt en de Van der Pekbuurt langs 14 verschillende oorlogsverhalen uit de wijk. De 14 verhalen zijn te lezen op de posters die voor het raam hangen. Onderweg kunt u op 2 plekken luisteren naar een audioverhaal. In Museum Amsterdam Noord , Zamenhofstraat 28a is de tentoonstelling Noord Vrij te zien. Over 75 jaar bevrijding en herdenken. Hier vindt u de route of via onze Faceboekpagina.

Tuindorp

Er zijn gedichten van kinderen van basisscholen uit Tuindorp en Midden Noord, filmpjes van Erfgoeddragers van In mijn Buurt, muziek door kinderen en een overdenking van Erna Berends (voorzitter Stadsdeelcommisie ). Om 17:30u gaat de stream open en om 18:00u start de uitzending, bekijk hier de bijeenkomst.

4 mei
De gebruikelijke stille tocht van de kerk naar het monument kan niet gezamenlijk, maar wel individueel gelopen worden onder het beluisteren van een podcast. Beluister hier de podcast.

Van 14-16 uur liggen er rozen bij de Bethelkerk, die u mee kunt nemen bij uw stille tocht en die u met uw eigen tekst bij het monument kunt neerleggen.

5 mei
Op 5 mei zal er op vier plaatsen in Tuindorp Oostzaan Vrijheidsmaaltijdsoep te krijgen zijn tussen 14 en 18 uur. Kijk voor alle info voor de Soup to go op 4en5meiamsterdam.nl en onze Facebookpagina

Herdenkingsplek Midden Noord is onderdeel van Wandelend herdenken op 4 mei.

Herdenking Midden Noord
4 MEI 2021
Monument de Fenix

Amsterdam
Website by HOAX Amsterdam