Cultureel programma
Archief
Mirror Soup Kitchen x Theater Bellevue
5 MEI 2024
20:00 — 22:00
Let op! Dit event is al verstreken.
Een installatie naar een andere wereld: ‘Dans Dans Revolutie’.

Een programma waarin de kracht van spiegelen wordt gevierd door Theater Bellevue samen met Mirror Soup Kitchen.

Als voorafje worden er 14 films van precies één minuut lengte vertoond, gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld, samengesteld door Seda Yıldırım van Werkplaats Typografie voor The One Minutes.

Als hoofdgerecht presenteert Theater Bellevue de immersieve installatie Dans Dans Revolutie van Lisa Weeda en BrotherTill. Via telefoons en een geluidsdecor maak je kennis met het fictieve land Besulia, waar oorlog uitbreekt. En met de jonge Besuliaanse vlogger Anna. Ze maakt video’s van hun traditionele dans om het kwaad te verdrijven en vraagt de wereld om hulp: dans mee! Een theatrale installatie over afstand tot oorlog en de rol van social media hierin.

Door hun installatie hier met ons te delen verbindt Theater Bellevue zich met het kunstenaarscollectief Soma, Lviv in Oekraïne. 

Na het bezoek aan de installatie serveren we een eenvoudige soep, gemaakt op recept van Gaza Soup Kitchen, te eten op vier spiegellocaties door de hele stad. Een spiegel om werelden te verbinden.


Theater Bellevue verbindt kunstenaars en publiek met verhalen en taal. Deze verhalen zijn voor sommigen een spiegel, voor anderen een venster op iets dat ze nog niet kennen. Juist door beide perspectieven in de zaal uit te nodigen en meerstemmigheid te omarmen, draagt Bellevue bij aan begrip en empathie voor elkaar. 

Mirror Soup Kitchen is een initiatief van Jasper van den Berg, Jet Sanders en Roel Wouters. Het collectief kookt soep die recepten spiegelt uit keukens in door oorlog getroffen landen. Alle opbrengsten gaan naar lokale initiatieven. Op 5 mei kun je de hele dag fietsend aansluiten bij de Mirror Soup Kitchen Karavaan. Die gaat langs De Uitkijk, De Sloot & De Sering, de Appel en Theater Bellevue.

Elke twee maanden brengt The One Minutes een nieuwe serie films van één minuut uit, waarin onze huidige tijd in bewegende beelden wordt onderzocht.

De opbrengst van de avond gaat naar Soma in Lviv. Soma is een activistisch feministisch kunstenaarscollectief.

foto: Bowie Verschuuren

Mirror Soup Kitchen x Theater Bellevue
Georganiseerd door
Mirror Soup Kitchen
Website by HOAX Amsterdam