Vrijheidsmaaltijd
Archief
Vrijheidsmaaltijdsoep in Amsterdam
5 MEI 2021
08:00 — 00:00
Amsterdam
Let op! Dit event is al verstreken.
Op 5 mei wordt de Vrijheidsmaaltijdsoep uitgedeeld door ruim 90 organisaties in Amsterdam, die anders een Vrijheidsmaaltijd zouden organiseren.

Zo komt de soep terecht bij bewoners van verzorgingstehuizen, ondernemers, dak- en thuislozen, medewerkers in de culturele sector, studenten, kunstenaars, ongedocumenteerden en gezinnen die onder de armoedegrens leven. Buurthuizen en initiatieven vanuit de hele stad brengen blikken soep langs bij (kwetsbare) buurtgenoten. De blikken soep worden allemaal persoonlijk langsgebracht of uitgedeeld, waardoor er toch nog mooie ontmoetingen ontstaan.

Ook al is écht samen eten op 5 mei niet mogelijk, toch maken organisatoren er iets bijzonders van:

  • Medewerkers van Lola Luid stappen op de bakfiets om de soep rond te brengen bij buren (die zelf iemand konden nomineren voor een blik soep);
  • Het Van Eesterenmuseum organiseert een een heuse VEBO drive in (Van Eesteren Borrel drive in) voor haar vaste vrijwilligers;
  • Museum het Schip, ASVA Studentenunie en het ZID Theater organiseren een online Vrijheidsmaaltijd; 
  • Kinderen van het lesprogramma Oorlog in mijn Buurt delen de soep uit aan ouderen uit hun buurt die ze hebben geïnterviewd over hun oorlogsverleden.

Een greep uit de andere organisaties in Amsterdam die de soep uitdelen: Anne Frank Huis, Scheepvaartmuseum, Tolhuistuin, A’DAM Toren, OBA, Amsterdam Museum, Singelkerk, Tropenmuseum, Stichting Blije Buren, stichting Assadaaka, Cordaan, Buurtbuik, Jeugdtheater De Krakeling, Welcome App, het Wereldhuis, ondernemersvereniging Zeedijk en vele anderen.

Foto: Kim Balster

Kook mee!

Op 5 mei wordt de soep ook door verschillende organisaties in de stad gekookt! Het BovenIJ Ziekenhuis en Amsterdam UMC zetten op 5 mei de Vrijheidsmaaltijd op het menu, speciaal voor alle patiënten en medewerkers.

Kook je mee? Hier kun je het recept vinden en eet de soep tijdens de speciale talkshow vanuit Pakhuis de Zwijger van 17.00 – 20.00 uur.

Vrijheidsmaaltijdsoep in Amsterdam
5 MEI 2021
08:00 — 00:00
Amsterdam

Amsterdam
Website by HOAX Amsterdam